Ga naar hoofdinhoud

Design Open Dag

Foto van een Design Open Dag met verschillende aanwezigen vanuit de community.

Over de Design Open Dag

Wees welkom bij de maandelijkse ‘Design Open Dag’. Een uitgebreider en fysiek moment ten opzichte van het 'Design Open hour' waar we kennis delen door design gerelateerde vraagstukken met elkaar te bespreken.

Delen van work-in-progress, tips of interessante inzichten uit gebruikersonderzoek? Alles is welkom. Daarnaast is het een perfect moment voor een workshop of om feedback op te halen bij andere designers uit de community.

In principe is er vooraf geen agenda. Deze stellen we aan het begin van de dag gezamenlijk op. Iedereen kan iets aandragen.

Tot nu toe vinden de Design Open Dagen plaats in het stadskantoor van gemeente Utrecht. Wil jouw organisatie een ruimte beschikbaar stellen voor een Design Open Dag? Super! Dan horen we dat graag.

Voel je niet verplicht om elke keer aan te sluiten. Kan je er een keer niet bij zijn? Geen probleem, dan zien we je graag de volgende keer, bij een Design Open Hour, Heartbeat of op Slack.

Benieuwd hoe andere designers de Design Open Dag ervaren?

"Ik sluit graag aan bij de Design Open Dag omdat het voor mij de perfecte gelegenheid is om waardevolle kennis op te doen over online dienstverlening. Deze bijeenkomsten bieden informatie over uiteenlopende onderwerpen die relevant zijn voor mijn dagelijkse werkzaamheden als ontwerper. Je ontmoet diverse specialisten en kunt nieuwe inzichten en UX-oplossingen met elkaar bespreken. Of het nu gaat om onderzoek, toegankelijkheid of implementatie van een design system; de presentaties en gesprekken zijn altijd leerzaam en inspirerend."

Martijn Rietveld, designer bij OpenGemeenten.

"Je sluit aan bij een Design Open Dag om met een leuke groep gemotiveerde UX-Designers een dag lang diep in Design te duiken van alles wat met de rijksoverheid te maken heeft. Van grote vraagstukken rondom het NL Design System tot waarom die ene foutmelding nou net iets beter is dan die andere. Je kan je eigen vraagstukken meenemen en ook leren van de vraagstukken van anderen."

Jeroen du Chatinier & Rene Olling, designers bij Gemeente Utrecht.

"Leuke dag waarin je kennis opdoet en kan delen! Gebruikersonderzoeken, bepaalde werkwijze, patronen, uitdagingen in Figma, design tokens en vele andere onderwerpen worden op tafel gegooid. Fijne en veilige plek om te leren, je ideeën te toetsen en samen te werken aan NL Design System."

Aline Nap, designer bij Logius.

Planning

Dit is de voorlopige planning in 2024:

  • vrijdag 24 mei (Utrecht)
  • vrijdag 21 juni (Utrecht)
  • vrijdag 19 juli (Utrecht)
  • vrijdag 30 augustus (Utrecht)
  • vrijdag 20 september
  • vrijdag 25 oktober
  • vrijdag 22 november
  • vrijdag 20 december

Aanmelden

Een Design Open Dag is publiek toegankelijk, zolang er ruimte is.

Laat je gegevens hieronder achter om een kalenderuitnodiging te ontvangen.

Op onze activiteiten is de privacyverklaring van NL Design System van toepassing.

Vragen of ideeën

Heb je vragen of ideeën voor de Design Open Dag? Stuur ons dan een mailtje op kernteam@nldesignsystem.nl