Ga naar hoofdinhoud

Kernteam

Naast de community is er een enthousiast kernteam dat zich dagelijks inzet voor het NL Design System. Kennismaken met het kernteam? Neem contact op

Peter Berrevoets

Projectleider

Peter is projectleider bij NL Design System. Hij heeft de overheid al van diverse kanten kunnen zien en werkt al sinds 2001 bij ICTU in diverse rollen, projecten en programma's.

Oorspronkelijk komt hij uit Den Haag, maar hij woont inmiddels in het mooie Brabant.

Email adres: peter.berrevoets@ictu.nl
Slack: @Peter Berrevoets

Yolijn van der Kolk

Productmanager & Developer Relations

Als productmanager is Yolijn graag de schakel tussen de verschillende stakeholders en het kernteam van NL Design System. Ze combineert graag het uitwerken van een lange termijn visie met het opknippen van grote mijlpalen naar kleine, toetsbare onderdelen.

Bij eerdere projecten bleek al dat ze graag de schakel is tussen de makers van een component en de verscheidenheid aan organisaties die het white-label design system afnemen en aanpassen naar hun eigen Design Tokens. In de rol van Developer Relations ontdekt ze graag na een lekker kopje koffie wat de gemene deler is tussen componenten en stijlen bij verschillende applicaties.

Email adres: yolijn.vanderkolk@ictu.nl
Slack: @Yolijn

Robbert Broersma

Design System lead & Developer Relations

Robbert is design system lead van NL Design System. Met zijn ervaring bij andere design systems kent hij zowel de valkuilen van een team overstijgend design system als de waarde van het hergebruik van stabiele, toegankelijke componenten.

In de rol van developer relations werkt hij graag online samen met developers van verschillende organisaties om dit community gedragen design system neer te zetten. Zijn passie voor keukengerei is daarbij niet te missen! RVS met een haakje? Dan kun je het waarschijnlijk op zijn achtergrond vinden.

Email adres: robbert.broersma@ictu.nl
Slack: @Robbert

Jeffrey Lauwers

Designer

Jeffrey vervult binnen het NL Design System de designrol. Eerder realiseerde hij design systems voor het Ministerie van VWS, Nederlandse Spoorwegen, Nationale Nederlanden en Randstad.

Naast een passie voor Design Systems en Ajax heeft Jeffrey een passie voor toegankelijkheid.

Email adres: jeffrey.lauwers@ictu.nl
Slack: @Jeffrey Lauwers

Hidde de Vries

Developer Relations & Toegankelijkheidsspecialist

Hidde draagt vanuit zijn Developer Relations-rol bij aan heldere technische uitleg, workshops met ontwikkelaars en het doorgronden van de wensen van teams die met NL Design System werken. Hij richt zich daarbij specifiek op leveranciers van overheden.

Hij heeft zich de afgelopen jaren intensief beziggehouden met design systems en digitale toegankelijkheid, dat laatste onder meer bij het W3C. In zijn rol van toegankelijkheidsspecialist helpt hij om NL Design System componenten, documentatie en voorbeelden zo toegankelijk mogelijk te maken.

Hij wordt blij van espresso tonics en van heldere, to-the-point uitleg waar developers verder mee kunnen.

Email adres: hidde.devries@ictu.nl
Slack: @Hidde