Ga naar hoofdinhoud

WCAG-succescriterium 3.3.4 Foutpreventie (wettelijk, financieel, gegevens)

W3C referenties

Uitleg

Wanneer een gebruiker een formulier invult met juridische, financiële of persoonlijke gegevens, zorg er dan voor dat gebruiker de ingevulde gegevens kan controleren en corrigeren. Bied ten minste één van de volgende opties aan:

  • Omkeerbaar: Geef de gebruiker de mogelijkheid om de inzending of transactie terug te draaien.
  • Gecontroleerd: Controleer tijdens het invullen de gegevens op invoerfouten en geef de gebruiker de mogelijkheid de gegevens te verbeteren.
  • Bevestigd: Geef de gebruiker, voor inzending, de mogelijkheid om de ingevulde gegevens te beoordelen, te bevestigen en te verbeteren.

Gerelateerde NL Design System-richtlijnen

Bronnen

Op GOV.UK:

Gebruikersonderzoek

Heb je gebruikersonderzoek gedaan dat betrekking heeft op dit succescriterium en wil je dit delen? Kijk eens bij Gebruikersonderzoeken delen op gebruikersonderzoeken.nl.

Hoe te testen

Controleer of de gebruiker de mogelijkheid heeft ingevoerde gegevens te bekijken en te wijzigen voordat deze het formulier verzendt.

Als deze optie niet beschikbaar is, controleer dan of het mogelijk is een inzending of transactie terug te draaien of te annuleren.

Aanvullingen of opmerkingen?

Deze pagina's over WCAG worden onderhouden door het NL Design System. Heb je aanvullingen of opmerkingen? Deel je mening op GitHub.