Ga naar hoofdinhoud

Design Systems Week 2023 komt eraan!

In zo'n 20-25 minuten leren over Design Systems van experts van bijvoorbeeld GOV.UK, GitHub en de Kamer van Koophandel? Net als vorig jaar organiseert het NL Design System kernteam een Design System Week.
auteur:Hidde de Vriespublicatie datum:

Waarom we kiezen voor nieuwe letter­types

Al vanaf het begin gebruikt Gebruiker Centraal de lettertypes Montserrat en League Gothic. Dat gaat veranderen, want na een zorgvuldige afweging kiezen we nu voor nieuwe lettertypes. We leggen je graag uit waarom.
auteur:Jeroen Schalkpublicatie datum:

NL Design System: geen setje regels, maar elkaar verder helpen

In het NL Design System verzamelen we principes, handvatten, elementen, patronen en richtlijnen. Met ‘we’ bedoelen we een actieve community van ontwerpers en ontwikkelaars. En deel uitmaken van die community helpt écht, weet Rozerin Ayerdem, UX-designer bij de gemeente Den Haag.
auteur:Jeroen Schalkpublicatie datum:

Dienst­verlening vriendelijker maken met behulp van online formulieren

Met een oprechte passie voor maatschappelijk belang, zet Hanneke van der Horst (directeur ICATT) zich in voor digitale dienstverlening. Met name voor overheidsinstellingen of goede doelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontwerpen en bouwen van formulieren. Volgens Hanneke zijn er zoveel dingen die we kunnen doen om dienstverlening vriendelijker te maken. Samen met Gebruiker Centraal organiseert Hanneke binnenkort intervisiesessies over online formulieren.
auteur:Renate Bruinenbergpublicatie datum:

Innovatiebudget voor de werkwijze van het NL Design System

NL Design System is 1 van 20 projecten die een bijdrage uit het Innovatiebudget Digitale Overheid 2021 ontving. We kregen dat voor de pilot ‘Samenwerkingsmodel herbruikbare basisonderdelen voor overheidsbrede dienstverlening’ waarmee we de inrichting van samenwerking over overheidsorganisaties heen binnen 1 centraal (design) systeem beproeven.
auteur:Mariska Woudenbergpublicatie datum:

Innovatiebudget voor het NL Design system

We hebben met het NL Design System een aanvraag gedaan voor het Innovatiebudget 2020. En we kunnen met trots melden dat we 1 van de 24 projecten zijn waarvan de aanvraag is gegund! Het innovatiebudget wordt elk jaar door BZK uitgereikt aan innovatieve projecten, die bijdragen aan de verbetering van de digitale dienstverlening van de overheid.
auteur:Elka Helmerspublicatie datum:

De top-10 aan onderwerpen die waarde toevoegen aan een design systeem

Tijdens de International Design in Government conferentie vroegen we de aanwezige deelnemers of ze een vragenlijst over design systemen wilden invullen. Omdat wij bezig zijn met de ontwikkeling van een centraal design systeem voor de Nederlandse overheid: het NL Design System, willen we gebruikmaken en leren van bestaande kennis en ervaring.
auteur:Actieteam Gebruiker Centraalpublicatie datum:

Update: NL Design System

Update over de stand van zaken rondom het traject NL Design System, geïnitieerd door Gebruiker Centraal. In samenwerking met medewerkers van diverse overheidsorganisaties.
auteur:Edo Plantingapublicatie datum:

Kick-off werkgroepen van het NL Design System

We zijn uit de startblokken met de werkgroepen van het NL Design System! Woensdag 24 april hebben twintig ontwerpers, UX experts en ontwikkelaars met elkaar nagedacht over principes, criteria en concrete componenten.
auteur:Edo Plantingapublicatie datum:

Eén over­heid: practise what you preach

Eén overheid - Practise what you preach. Een gezamenlijk design system voor de overheid.
auteur:Edo Plantingapublicatie datum:

Van start! Een gezamenlijk Design System voor de over­heid

Doe mee! Samen werken aan één design system voor Nederland. Sluit je aan, doe mee via bijeenkomsten, praat mee via Slack.
auteur:Edo Plantingapublicatie datum:

Design systems in het buitenland: 6 lessen

De mensen achter GOV.UK zijn in 2017 gestart met een internationale community van designers en ontwikkelaars. Op 23 april 2018 organiseerden ze een call over design systems, waaraan 42 deelnemers uit alle hoeken van de wereld deelnamen.
auteur:Edo Plantingapublicatie datum: